Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sült burgonya

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Kártyaparti , Hétvégi ebéd, Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A meghámozott burgonyát egyforma alakra vágjuk, ez lehet karika, hasáb, kocka, majd papírtörlőn leszárítjuk és az olajsütőbe, 190 fokos hőmérsékletűre felmelegített olajba téve addig sütjük, amíg egyenletes világossárga színt kap (2-3 perc, de ez nagyban függ a burgonya fajtájától). Leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
Az így elősütött krumplit betehetjük a mélyhűtőbe, ha erősen csírázik a burgonyánk, jó tartósítási módszer.
Közvetlenül tálalás előtt ismét felhevített olajba tesszük, akár mélyhűtve is és 6-7 percig sütjük, 180-190 fokos olajban, a burgonya legyen aranysárga. Mindig csak annyi burgonyát tegyünk az olajba amennyi még nem hűti le az olajat. Csak a tányéron sózzuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)