Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sült császár salátával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Előételek, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Főétel előtt, Macskajajra, Szabadban, Buli, Párolt, Sós, Hideg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
25 dkg vegyes zöldség ? ? ? ? ? ?
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 kg bőrös császárhús 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hús bőrét, de csak a bőrét bevagdossuk, majd a sóval és borssal bedörzsöljük. A darabokra vágott zöldségekre fektetjük, a bőrével lefelé. Aláöntjük a bort és alufóliával lefedjük. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A húst megfordítjuk és a sütő hőjét 140 fokra visszavéve, még másfél órát pároljuk. Párolás közben a levével locsolgassuk. Kihűlve szeleteljük fel és idénysalátával valamint pirítóssal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)