Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Hétvégi ebéd
(1472 db)

Kapros csirkezúzaleves

A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a megtisztított, negyedekre vágott zúzát és fehéredésig sütjük. Ízesítjük a zúzott fokhagymával, sóval és borssal, majd kevés vízzel felöntve párolni ... tovább

Kapros lazactatár

A halat kiszálkázzuk, majd a bőrét lehúzva apróra vágjuk. A finomra vágott kaporral, az aprított kaprival és olajbogyóval elkeverjük. Megfűszerezzük, a citromlével megcsepegtetjük és elkeverve 20 percig hűtőben állni hagyjuk. ... tovább

Kapros marhatokány

Az apróra metélt vöröshagymát a felhevített olajon megpirítjuk, majd a vékony csíkokra vágott marhahúst pörkölni kezdjük rajta. Amikor enyhén megbarnult, fedő alatt, kis lángon tovább pároljuk. Borssal és zúzott fokhagymával ... tovább

Kapros tonhalsaláta

Öntsük lábosba a fehérbort, dobjuk bele a babért és az egészborsot, majd fektessük bele a szeletekre vágott tonhalat és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Csendes tűzön főzzük puhára és a levében hagyjuk kihűlni. Közben a ... tovább

Kapros túrógaluska

A vajat a tojásokkal simára keverjük. Hozzáadjuk az áttört tehéntúrót, a búzadarát, sóval és apróra vágott friss kaporral ízesítjük. A jól összegyúrt masszát negyedórára a hűtőszekrénybe rakjuk, majd egy evőkanál ... tovább

Kapros újburgonyaleves

A finomra vágott kaprot, néhány szál kivételével, a felhevített vajban, egy percig dinszteljük, majd megszórjuk a liszttel és még egy percig kevergetjük. Felöntjük a húsalaplével és beledobjuk a megtisztított és kockára vágott ... tovább

Kapros-gombás gyöngytyúk vajas lúdgége tésztával

A gyöngytyúkot feldaraboljuk. Olajban finomra vágott vöröshagymát pirítunk, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, és azonnal beletesszük a megmosott gyöngytyúk darabokat. Fedővel letakarva, mindig csak kevés vizet hozzáadva ... tovább

Kapros-túrós lepény

A meglangyosított tejben kiskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a vajjal, a cukor felével, egy tojássárgájával és csipetnyi sóval, az elkevert lisztekkel sima tésztává gyúrjuk. Fél órát langyos helyen kelni hagyjuk, majd ... tovább

Karácsonyi csokis gombóc

400 ml tejet, a cukrot, és a margarint forrósítsuk fel, majd szórjuk bele a búzadarát és forraljuk fel. A tűzről levéve 15 percig hagyjuk állni, míg a dara megdagad, majd keverjük bele a tojást, és az egész masszát egy tálba öntve ... tovább

Karácsonyi fatörzs

A cukrot a tojássárgájával és a szódabikarbónával habosra keverjük, majd beledolgozzuk a kakaóval átszitált lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát akkora, sütőpapírral kibélelt ... tovább