Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Káposzta saláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Szabadban, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint babérlevél 0 0 0 0 0 0
5 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 dl fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 fej fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A káposztát kitorzsázzuk és legyaluljuk, elkeverjük a félfőre vágott hagymával, majd lesózzuk. Időnként átforgatva két órát pihentetjük. 2 liter vizet felforralunk, beleszórjuk a cukrot, az őrölt borsot, a köményt, ízlés szerint a babérlevelet, végül beleöntjük az ecetet és a kicsavart káposztára öntjük. Hűtőben egy napig hagyjuk állni, tálalás előtt.
Sült vagy grillezett húsok, kolbászok körete lehet.



Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)