Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Káposztás csuka

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hideg téli napokra, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Rakott, Hirtelen sült, Csőben sült, Párolt, Római tál, Kemence, Sós, Savanyú, Meleg, Halak, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
2 kg csuka 82 18.4 0.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csukát megtisztítjuk és kifilézzük, a fejéből, csontjából, az egyik fej hagymából, a paprikából, a paradicsomból és egy gerezd fokhagymából, liternyi vízzel alaplevet főzünk. A végén áttörjük és leszűrjük. A szalonnát apró kockára vágva, a zsírját kisütjük és ebben megpirítjuk a maradék hagymát, majd rádobjuk a kellően kimosott és kissé rövidebb szálakra vágott káposztát, felöntjük a halalaplével és a borral. Óvatosan sózzuk, mert a káposzta és a szalonna is sós. Majdnem puhára pároljuk. Közben a csukafiléket sózzuk, borsozzuk és paprikás lisztben megforgatva, mindkét oldalukat, forró olajban, pirosra sütjük. A káposzta felét terítsük mély tepsibe, borítsuk be a halszeletekkel, majd a maradék káposzta jön. A káposzta főzőlevét, a megmaradt paprikás lisztet és 2 dl tejfölt keverjünk simára és ezzel locsoljuk meg a rakottast, végül a maradék tejfölt a tetejére simítva, előmelegített 175 fokos sütőben 25 percet süssük.
Tejfölt és friss puha kenyeret adjuk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)