Káposztás galamb
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 dl
sör (világos) |
38 |
0 |
0 |
4.6 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
köménymag |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
40 dkg
olasz kolbász |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
10 dkg
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
50 dkg
savanyúkáposzta |
20 |
1.1 |
0.2 |
3.4 |
2.1 |
0 |
3 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
6 db
galamb |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A galambok mellét fejtsük ki, a galamb többi részét tegyük el. Kitűnő levest főzhetünk belőle. A mellfiléket sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajban, barnára sütjük. A galambmellet félretéve, a megmaradt sütőzsiradékban megpirítjuk a bacont, lecsepegtetve félretesszük ezt is. Végül az inkább darabokra, semmint szeletekre vágott kolbászt, süssük pirosra. Adjuk hozzá a bacont, a néhány vágással, rövidebbre aprított káposztát és fűszerezzük a zúzott fokhagymával, a köménymaggal. Sózzuk és borsozzuk meg, majd tíz percig, kevergetve pirítsuk. A keverék felét terítsük tűzálló tálba, igazgassuk el a tetején a galambmelleket, majd fedjük be a többi káposztával. Öntsük alá a sört és fedjük le. A sütőt, úgy melegítsük elő 175 fokra, hogy a sütőrácsot nem hagyjuk benne. A tálat, a hideg rácson tegyük a sütőbe, így biztos nem pattan el, majd süssük 75 percig.
Forrón tálaljuk, barna kenyeret és sört adjunk mellé.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)