Vecsési kacsa
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1/3 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
20 dkg
füstöltkolbász |
315 |
14.5 |
28.3 |
0.2 |
0 |
132 |
2 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
1 kg
savanyúkáposzta |
20 |
1.1 |
0.2 |
3.4 |
2.1 |
0 |
12 dkg
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
15 dkg
császárszalonna |
646 |
10 |
65 |
0 |
0 |
140 |
5 cl
étolaj |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
1 db
kacsa |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A kacsát négyfelé vágjuk és megsózzuk. Kevés forró olajban hirtelen szép pirosra sütjük. A sütésből visszamaradt olajban a nagyobb szeletekre darabolt húsos császárszalonnát üvegesre pirítjuk, majd a vékony szeletekre vágott vöröshagymát hozzáadva jól átforrósítjuk. Hozzákeverjük az előzőekben jól kimosott és kinyomkodott savanyú káposztát. Megsózzuk és annyi vizet öntünk alá, hogy ellepje. Rátesszük az elősütött kacsát, és fedővel lefedve pároljuk. Amikor a kacsa félpuha, hozzáöntjük a bort, rátesszük a füstölt kolbászt, és együtt puhára pároljuk. Ezután a kacsát kiemeljük, kisebb darabokra vágjuk. Hasonlóan kivesszük a kolbászt és a császárszalonnát is, majd a káposztát beforraljuk. Tálaláskor a húsokat a káposzta tetejére helyezzük, mellérakjuk a kolbászt és a császárszalonnát, és apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)