Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vecsési kacsa

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb szárnyas 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Szilveszter, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Hirtelen sült, Kemence, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/3 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
20 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 kg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
12 dkg vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
15 dkg császárszalonna 646 10 65 0 0 140
5 cl étolaj 0 ? ? ? ? ?
1 db kacsa ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kacsát négyfelé vágjuk és megsózzuk. Kevés forró olajban hirtelen szép pirosra sütjük. A sütésből visszamaradt olajban a nagyobb szeletekre darabolt húsos császárszalonnát üvegesre pirítjuk, majd a vékony szeletekre vágott vöröshagymát hozzáadva jól átforrósítjuk. Hozzákeverjük az előzőekben jól kimosott és kinyomkodott savanyú káposztát. Megsózzuk és annyi vizet öntünk alá, hogy ellepje. Rátesszük az elősütött kacsát, és fedővel lefedve pároljuk. Amikor a kacsa félpuha, hozzáöntjük a bort, rátesszük a füstölt kolbászt, és együtt puhára pároljuk. Ezután a kacsát kiemeljük, kisebb darabokra vágjuk. Hasonlóan kivesszük a kolbászt és a császárszalonnát is, majd a káposztát beforraljuk. Tálaláskor a húsokat a káposzta tetejére helyezzük, mellérakjuk a kolbászt és a császárszalonnát, és apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)