A megtisztított kacsát feldaraboljuk, megsózzuk a húsos részét, majd a felkarikázott hagymával együtt tepsibe tesszük és ráöntjük a borssal, majoránnával fűszerezett alaplevet. Alufóliával szorosan lefedve, előmelegített 170 ... tovább
Az apró szemű krumplit többször alaposan mossuk meg. A héját nem kell lekaparni, mert ha megsült, attól lesz finoman roppanós. Tegyük az újkrumplit egy kerámia tepsibe (ha nincs a sima is jó) locsoljuk meg a felolvasztott kacsa vagy ... tovább
A hozzávalók mennyiségét apró kockára vágva kell érteni. A kagylókat megsikáljuk, a szakállkájukat kitépjük és a nyitottakat kidobjuk. Vastagfalú, lefedhető serpenyőben fél deci vizet felforralunk. A kagylót beleszórjuk, majd ... tovább
A felhevített olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, sárgarépát és zellert. Ha a zöldség összeesett, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a citrom lereszelt héját, a finomra vágott bazsalikomot, belekeverjük a ... tovább
Az olajban eltett kagyló levét leöntjük. A citrom és a lime héját lereszeljük és az olajba tesszük. Hozzácsavarjuk a levét és, annyi olajjal öntsük fel, hogy a citruslé háromszorosa legyen. Ízesítsük a finomra vágott ... tovább
Az élesztőt 150ml langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A margarint belemorzsoljuk a lisztbe, hozzátesszük a 10dkg cukrot, a felvert tojást, a felfuttatott élesztőt és egy csipet sót. Langyos tejjel közepesen ... tovább
A hozzávalókból tésztát gyúrok, letakarom, és duplájára kelesztem. Lisztezett deszkára borítom, és hosszúkás téglalapot nyújtok belőle. Megszórom porcukor és kakaópor keverékével. Mi nem sajnáltuk belőle! Feltekerem, és 3 cm ... tovább
Az élesztőt fél liter langyos vízzel elkeverjük, majd, egy tojást hozzáadva, a többi hozzávalóval elkeverjük és összegyúrjuk. Bő óra alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán késfok vastagságúra nyújtjuk, majd ... tovább
A felhevített olajban a finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, kevés vizet hozzáöntve, beletesszük a feldarabolt kakast és megsózzuk. Fedővel letakarva pároljuk. Amikor a hús puhulni kezd, ... tovább
A burgonyát meghámozzuk és hajóba, a sárgarépát vastag karikákra, a fokhagymát négybe vágjuk. Tepsibe öntjük és megfűszerezzük, majd az olajat ráöntve, jól átkeverjük.
A csirkecombokat is megfűszerezzük és a burgonya ... tovább