Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Juhtóróval és baconnal töltött sertésszűz burgonyatésztában sütve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Tejtermékek, Tojás
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
20 dkg juhtúró 283 18.2 21.1 3 0 12
80 dkg szűzpecsenye 163 21 8.1 0.4 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A juhtúrót egy deci tejföllel, a zúzott fokhagymával, egy tojással és a kis kockára vágott baconnal és a borssal összedolgozzuk. A sertésszüzet lapszerint felvágjuk, majd a töltelékkel megkenjük. Visszahajtjuk, majd kissé összenyomkodjuk. A hústekercset lisztbe forgatjuk, majd a két tojásból, reszelt burgonyából, majoránnából, sóból és borsból kevert masszába mártjuk. Középforró olajban, egyszer megfordítva, pirosra sütjük. Ferdén felszeletelve, a félretett tejfölben elkevert kaporral leöntve, sok salátával kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)