Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kacsagombóc leves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 220 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Buli, Hétvégi ebéd, Karácsony, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tojás, Zöldség, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
3 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1/4 fej kelkáposzta 34 3.6 0.3 4.3 4.5 0
3 evőkanál búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 késhegynyi szerecsendió 0 0 0 0 0 0
2 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 kg kacsanyak 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kacsanyakból, a vöröshagymából, a fokhagymából, a paprikából és a paradicsomból, 3 liter vízzel felöntve, sóval, szemes borssal, babérlevéllel és gyömbérrel ízesítve, kis lángon, két óra alatt levest főzünk. A levet leszűrjük, majd bezöldségeljük és további egy órát főzzük. A kiválogatott kacsanyakról a húst leszedjük és botmixrerrel pürésítjük. A húst a tojással, a darával, a finomra metélt petrezselyemmel és némi szerecsendióval elkeverjük. Hűtőben fél órát hagyjuk pihenni, majd gombócokat formálva, a csendes forrásban lévő levesben 10-15 perc alatt kifőzzük. Forrón tálaljuk, apróra vágott petrezselyemmel meghintve.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)