Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Joghurtos-sajtos sertésjava

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 55 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 szelet sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 evőkanál erőspaprika szósz 0 ? ? ? ? ?
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
10 dkg ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felszeletelt karajt gyengéden kiverjük és a szélein a hártyát bevagdossuk. A joghurtba keverjük a finomra vágott hagymaféléket és a fűszereket, majd a hússzeleteket a pácba helyezzük. Egy éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap a húsokat tepsibe rakjuk, ráöntjük a pácot és beborítjuk a baconszeletekkel. 180 fokra előmelegített sütőben, fóliával lefedve, fél órát sütjük. Ekkor a fóliát levesszük és ráreszeljük a sajtokat. Bő negyed órát, a sajt barnulásáig, tovább sütjük.
Párolt rizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)