Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Juhtúróval és baconnal töltött sertéstekercs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Buli, Göngyölt, Töltött, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek
Hozzávalók

Juhtúróval és baconnal töltött sertéstekercs
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
15 dkg juhtúró 283 18.2 21.1 3 0 12
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
8 szelet sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Kelbimbós-répás pároltrizs
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2.5 csésze zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 csésze mirelit kelbimbó 50 4.9 0.6 6.1 0 0
1 csésze mirelit sárgarépa 27 2.4 0.5 2.3 0 0
1 csésze rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Juhtúróval és baconnal töltött sertéstekercs
A karaj szélein a hártyát bevagdossuk, majd vékonyra verjük a hússzeleteket. A bacont kis kockára vágjuk és összedolgozzuk a juhtúróval, közben borssal ízesítjük. A húst borssal és óvatosan sóval meghintjük (a juhtúró is sós), majd a túrós masszát a közepükre kanalazzuk. A szeletek két szélét behajtjuk, majd feltekerjük. A roládokat fogpiszkálóval megtűzzük. A felhevített olajon körbesütjük a hústekercseket, végül, mindig csak kevés vízzel felöntve, fedő alatt, kis lángon, puhára pároljuk.
A kelbimbós, zöldséges rizzsel tálaljuk.

Kelbimbós-répás pároltrizs
A felhevített vajon a rizst fehéredésig sütjük, közben sóval és borssal meghintjük. Felöntjük két csésze alaplével és tíz percig forraljuk. A zöldségeket a zöldfűszerekkel összekeverjük és felöntjük a félretett alaplével, ha gondoljuk sóval ízesítsük és forraljuk fel, majd lefedve hagyjuk pihenni, amíg a rizs fő. Öntsük a zöldséget a rizsre és a fedő alá konyharuhát téve, kikapcsolva a lángot, negyed órát pihentessük.
Pecsenyevillával átforgatva tálaljuk.
Adhatjuk köretnek, de reszelt sajttal meghintve, önálló ételként is megállja a helyét.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)