A padlizsánt kockára vágjuk és bőven besózzuk. A többi zöldséget hasonló kockára vágjuk, de a paradicsomot előbb meghámozzuk. Fél óra állás után a padlizsánt leöblítjük és leszárítjuk. Az olívaolajon a lilahagymát ... tovább
A harcsahúst kockára vágjuk és besózzuk. Az apróra vágott szalonnát az olajon pörcösre sütjük, ha kész a pörcöt félretesszük. A zsiradékban megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot, ... tovább
A pórét, a zöldjével együtt vágjuk vékony karikára. Egy fél maréknyit tegyünk félre, a többit pároljuk meg az olívaolajban, ha megpárolódott öntsük fel az laplével és főzzük puhára, közben sózzuk, borsozzuk. Ha elkészült ... tovább
Megsütjük a palacsintákat, majd a megsült tésztát három részre osztjuk. Mindegyik részt betöltjük a töltelékekkel. Szorosan összecsavarjuk. Egy püspökkenyérformát, úgy 30 centi hosszút, kibélelünk folpackkal, kevés aszpikot ... tovább
A pulykamell húsát a csonton hagyva, a bőrét lehúzzuk, majd a rostokra merőlegesen a csontig bevágjuk. A húst sózzuk, borsozzuk. A megtisztított ananászt vékony karikákra vágjuk és egy szeletke sonkával a résekbe fektetjük. Vajjal ... tovább
A hozzávalókat, a csokoládé kivételével, sima masszává keverjük. Negyed órát pihentetjük, majd evőkanálnyi adagokban, körökkel kijelölt, sütőpapírra simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, sütjük, amíg a széle ... tovább
Egy kb. 16 x 16 cm-es műanyag doboz aljába folpackot teszek, vékonyan megolajozom.
A robotgép habverőtáljába teszem a zselatint és ráöntöm a 3 evőkanál vizet, elkeverem egy villával. A zöldhöz teszek bele pár csepp ételfestéket ... tovább
A hozzávalókat, habverővel, csomómentesre keverjük. Kis lángon, folyamatosan kevergetve, főzzük krémmé, majd adagoljuk poharakba. Hűtsük ki és tejszínhabrózsákkal díszítve, csokireszelékkel meghintve tálaljuk. ... tovább
A burgonyát gondosan megmossuk. Sós vízben, forrástól számított 20-25 perc alatt megfőzzük vagy sütőben, olajjal megkenve vékonyan sózva, alufóliába tekerve 1 óra alatt megsütjük. A kész burgonyákat keresztben bevágjuk és a ... tovább
Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük. A zsír felét serpenyőbe öntjük, majd a kis kockára vágott vöröshagymát megpirítjuk benne. Rádobjuk a csíkokra vágott marhahúst és pörkölni kezdjük. Felöntjük a bor felével, ... tovább