Hamis borjúszelet
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
3 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 igény szerint
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
50 dkg
marhafelsál |
243 |
17 |
19 |
0.6 |
0 |
83 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Ez a recept a békebeli magyar vendéglői konyha, igazi becsapós receptje, de ettől még finom és nyugodtan tálalható.
A marhafelsált ujjnyi szeletekre vágjuk, besózzuk, és fél órát állni hagyjuk. A szeleteket zsemlemorzsába mártjuk, majd jól kiverjük. A zsemlemorzsa kerüljön be a hús rostjai közé. A szeleteket felvert, kissé sózott tojásba forgatjuk és bő olajban aranybarnára sütjük. Lecsepegtetjük és a félretett olajjal együtt lábosba tesszük. Felöntjük, annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd fedő alatt, lassú tűzön pároljuk, amíg zsírjára nem sül. Nem keverjük, nem szurkáljuk. Nem fog leégni.
Zöldséges rizzsel vagy burgonyapürével adjuk asztalra. Zöldsalátát kínáljunk hozzá.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)