Az egyik grapefruit levét facsarjuk ki, a másik kettőt filézzük ki és vágjuk kisebb darabokra. A grapefruit levéből, a citromléből, a majonéz, az olaj, a cayenni bors és némi só hozzáadásával, keverjünk öntetet. Forgassuk össze ... tovább
Használhatunk hozzá bármilyen húsos maradék csontot, félretett csirkeszárnyvéget, csirkemellcsontot. Daraboljuk fel a zöldségeket, majd a csonttal együtt permetezzük meg az olajjal. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe és ... tovább
15 dkg cukrot egy teáskanál vízzel serpenyőbe teszünk és megkaramellizáljuk. Egy-egy teáskanálnyit a felfújt vagy parféformák aljára csurgatunk és hagyjuk kihűlni. A többi karamellbe belekeverjük a durvára vágott diót, majd ... tovább
Az érlelt bélszínt lehártyázzuk és 2 ujjnyi szeletekre vágjuk. Frissen őrölt borssal és mustárral alaposan bedörzsöljük, rádobunk néhány ágacska rozmaringot és olajjal leöntve, hűtőben érleljük legalább egy napig. Sütés ... tovább
Ez az étel, csak fedeles grillsütőben készíthető és számítsunk rá, hogy a parazsat is pótolnunk kell.
A citromot szeleteljük vékonyra, a rozmaringágról húzzuk le a leveleket és kakukkfűvel és fahéjrúddal együtt keverjük a ... tovább
A húst fazékba tesszük és mellédobjuk a fűszereket, ráöntjük a bort és a szójaszószt. Felöntjük, annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Lefedve, kis lángon puhára főzzük. Ha szükséges, a levét kevés forró vízzel pótolhatjuk. ... tovább
A csirkemellet felkockázzuk, majd a finomra vágott chiliből, a mézből és a rumból kevert pácba forgatjuk. Fél órát állni hagyjuk, majd lecsepegtetve nyársra húzzuk. Megsózzuk, megborsozzuk és olajjal vékonyan bekenjük. Közepes ... tovább
A zöld hegyes paprikákat az egyik oldalukon, óvatosan behasítjuk és a belsejüket kiszedjük. A sóval elkevert krémsajtot vagy krémtúrót habzsákból a paprikákba töltjük. A töltött paprikákat baconszeletekbe tekerjük. A szalonnát ... tovább
Lehetőleg egyforma, közepes nagyságú gombákat válasszunk. A gombák tönkjét vágjuk rövidre, tegyük el, használjuk fel másra. Forraljunk vizet egy fazékban és dobjuk bele a megroppantott fokhagymát, a szemesborsot. Hagyjuk forrni tíz ... tovább
A karajszeletek szélét bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük és a zúzott fokhagymából, citromléből, olajból és borsból kevert pácba forgatjuk. 2-3 óra múlva grillrácson, a páccal időnként megcsepegtetve, oldalanként 10 perc alatt ... tovább