Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Görög rakott burgonya

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 maréknyi bébispenót 0 ? ? ? ? ?
2 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
15 dkg fetasajt 635 0.2 70 0.4 0 0
2 maréknyi koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
1 kg újburgonya ? ? ? ? ? ?
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
3/4 kg csirkecomb  133 20.9 5.2 0.5 0 74
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkecombot kifilézzük, majd a citrom lereszelt hájával, a kicsavart levével, az oregánóval, a sóval, a borssal és a 2 evőkanál olajjal elkeverjük. Fél órát pácoljuk. Forró serpenyőbe dobjuk és többször átkeverve, aranybarnára sütjük. Hozzáadjuk a félbe-negyedekbe vágott újburgonyát, a felezett koktélparadicsomot, a finomra vágott olívabogyót és az elmorzsolt feta sajtot. 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük, fóliával letakarva, 40 percig pároljuk, majd a fóliát levéve, 210 fokra emelve a hőt, még 15 percig süssük. A finomra vágott spenóttal megszórva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)