Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkemell velővel borítva

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
1 kávéskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi cayenni bors 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
30 dkg borjúvelő 113 9 8.6 0 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A borjúvelőt hideg vízben megáztatjuk, majd lehártyázzuk és apróra vagdaljuk. Kiskanálnyi vajjal kikenünk egy tepsit és félretesszük. Az olajat felhevítjük és a finomra vágott hagymát megpároljuk rajta, hozzáadjuk a velőt, majd belekeverjük a majoránnát, a cayenni borsot és sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítve jól átsütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, ekkor keverjük bele a tojássárgájákat. A kicsontozott csirkemelleket lapjában vágjuk félbe, majd sózva, borsozva mindkét oldalukat, hintsük meg fátyolnyi liszttel. A maradék vajban süssük mindkét oldalukat fehéredésig és tegyük a kivajazott tepsibe. Halmozzuk a hússzeletekre a velőt és szórjuk meg az előzetesen megreszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben süssük, a sajt pirulásáig. Ne süssük hosszan, mert a csirke kiszárad.
Burgonyapürével vagy párolt rizzsel kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)