Görög rakott burgonya (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Partizán A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A csirkecombot kifilézzük, majd a citrom lereszelt hájával, a kicsavart levével, az oregánóval, a sóval, a borssal és a 2 evőkanál olajjal elkeverjük. Fél órát pácoljuk. Forró serpenyőbe dobjuk és többször átkeverve, aranybarnára sütjük. Hozzáadjuk a félbe-negyedekbe vágott újburgonyát, a felezett koktélparadicsomot, a finomra vágott olívabogyót és az elmorzsolt feta sajtot. 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük, fóliával letakarva, 40 percig pároljuk, majd a fóliát levéve, 210 fokra emelve a hőt, még 15 percig süssük. A finomra vágott spenóttal megszórva tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||