Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Görög töltött uborka

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Meleg nyári napokra, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 szem olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
1 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
3 dl kefír 52 3 2.7 3.8 0 0
20 dkg fetasajt 635 0.2 70 0.4 0 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
2 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
3 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 db kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az uborkák végét levágjuk, majd 10 centis darabokra szeljük és hosszában megfelezzük. A darabok végén centis szélt hagyva, a magos részt karalábévájóval kikaparjuk. A félbevágott paradicsomok belsejét kiszedjük és a csumájukat kivágjuk, majd a húsukat apróra vágjuk. szintén apró kockára vágjuk a paprikákat és a pórét. A kefírt, botmixerrel, összezúzzuk a fetával, a borssal és beleforgatjuk a felaprózott zöldségeket, majd belekanalazzuk az előkészített uborkákba. Tálalás előtt behűtjük és mielőtt asztalra adnánk, megcsepegtetjük az olívaolajjal és félbevágott olívabogyóval díszítjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)