Görög töltött uborka
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 10 szem
olívabogyó |
138 |
1.4 |
13.9 |
1.8 |
2.4 |
0 |
| 1 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
| 1 ízlés szerint
fehérbors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 3 dl
kefír |
52 |
3 |
2.7 |
3.8 |
0 |
0 |
| 20 dkg
fetasajt |
635 |
0.2 |
70 |
0.4 |
0 |
0 |
| 1 csokor
bazsalikom |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 szál
póréhagyma |
37 |
2.2 |
0.3 |
6.3 |
2.3 |
0 |
2 db
zöldpaprika |
20 |
1.2 |
0.3 |
3 |
2 |
0 |
3 db
paradicsom |
22 |
1 |
0.2 |
4 |
1.8 |
0 |
| 2 db
kigyóuborka |
12 |
1 |
0.1 |
1.7 |
0.9 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az uborkák végét levágjuk, majd 10 centis darabokra szeljük és hosszában megfelezzük. A darabok végén centis szélt hagyva, a magos részt karalábévájóval kikaparjuk. A félbevágott paradicsomok belsejét kiszedjük és a csumájukat kivágjuk, majd a húsukat apróra vágjuk. szintén apró kockára vágjuk a paprikákat és a pórét. A kefírt, botmixerrel, összezúzzuk a fetával, a borssal és beleforgatjuk a felaprózott zöldségeket, majd belekanalazzuk az előkészített uborkákba. Tálalás előtt behűtjük és mielőtt asztalra adnánk, megcsepegtetjük az olívaolajjal és félbevágott olívabogyóval díszítjük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)