| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint friss citromlé | 45 | 0.4 | 0.1 | 7.7 | 0 | 0 |
| 3 db tojássárgája | 54 | 2.4 | 4.9 | 0.1 | 0 | 272 |
| 5 szem feketebors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 dl száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál kakukkfű | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 80 dkg harcsa | 82 | 15.8 | 2 | 0.2 | 0 | 80 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A harcsafilét szeletekre vágjuk és besózzuk. Amíg áll, a vörös- és fokhagymát apróra vágjuk. Egy edénybe, melyre gőzölőrácsot tudunk tenni, beleöntjük a bort, egy deci vizet, majd hozzáadjuk a borsot, a kakukkfüvet és a hagymákat. Felforraljuk és a gőzölőrácsra téve a halszeleteket, fölé helyezzük, majd lefedve gőzöljük néhány percig. Gyorsan kész van, ne főzzük szét. A halat tegyük előmelegített tálra. A fűszeres levet szűrjük le, ha nincs két deci, egészítsük ki, halalaplével vagy vízzel. Gőz felett, a tojássárgájával verjük habos krémmé, ízesítsük sóval és néhány csepp citromlével. A halszeletekre öntve tálaljuk.