az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A harcsafilét szeletekre vágjuk és besózzuk. Amíg áll, a vörös- és fokhagymát apróra vágjuk. Egy edénybe, melyre gőzölőrácsot tudunk tenni, beleöntjük a bort, egy deci vizet, majd hozzáadjuk a borsot, a kakukkfüvet és a hagymákat. Felforraljuk és a gőzölőrácsra téve a halszeleteket, fölé helyezzük, majd lefedve gőzöljük néhány percig. Gyorsan kész van, ne főzzük szét. A halat tegyük előmelegített tálra. A fűszeres levet szűrjük le, ha nincs két deci, egészítsük ki, halalaplével vagy vízzel. Gőz felett, a tojássárgájával verjük habos krémmé, ízesítsük sóval és néhány csepp citromlével. A halszeletekre öntve tálaljuk.
Párolt rizst vagy sült burgonyát adhatunk hozzá.