Gőzölt harcsa borsabayonnal (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Hétvégi ebéd, Gőzölt, Sós, Meleg, Tojás, Halak, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
3 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
5 szem feketebors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
80 dkg harcsa 82 15.8 2 0.2 0 80
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A harcsafilét szeletekre vágjuk és besózzuk. Amíg áll, a vörös- és fokhagymát apróra vágjuk. Egy edénybe, melyre gőzölőrácsot tudunk tenni, beleöntjük a bort, egy deci vizet, majd hozzáadjuk a borsot, a kakukkfüvet és a hagymákat. Felforraljuk és a gőzölőrácsra téve a halszeleteket, fölé helyezzük, majd lefedve gőzöljük néhány percig. Gyorsan kész van, ne főzzük szét. A halat tegyük előmelegített tálra. A fűszeres levet szűrjük le, ha nincs két deci, egészítsük ki, halalaplével vagy vízzel. Gőz felett, a tojássárgájával verjük habos krémmé, ízesítsük sóval és néhány csepp citromlével. A halszeletekre öntve tálaljuk.
Párolt rizst vagy sült burgonyát adhatunk hozzá.