Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Hétvégi ebéd
(1472 db)

Gesztenyével töltött kakas

A gesztenye tetejét kereszt alakban nem túl mélyen bevágjuk, és a sütőlapra téve a sütőbe toljuk. Ezután a héját könnyen eltávolíthatjuk. A megtisztított gesztenyét enyhén sózott tejben puhára főzzük, majd áttörjük. A kakas ... tovább

Gesztenyével töltött pulykamell

A pulykamellet vékony, nagy szeletekre vágjuk. Meghintjük sóval és borssal, majd betöltjük a következő töltelékkel. A tojást habosra keverjük a vajjal és hozzáadjuk a darált sertéshúst, az előzőleg megfőzött, ledarált ... tovább

Géza szabolcsi töltöttkáposztája

Az olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, rászórjuk a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a paradicsompürét és a zúzott fokhagymát, végül fél deci vízzel felöntve összefőzzük.Ha langyosra hűlt összekeverjük a ... tovább

Gézuka túrófánkja

A hozzávalókat jól összekeverjük, használjunk hozzá dagasztóspirált. Két evőkanállal szaggassuk középforró olajba és 4-5 perc alatt süssük aranybarnára. Csepegtessük le, majd porcukorral megszórva, rummal vagy barackpálinkával ... tovább

Goai sült csirke

A joghurtot keverjük el a citromlével, a zúzott fokhagyma és a reszelt gyömbér felével, a chiliporral, a kurkumával és sóval. A megmosott és kívül-belül szárazra törölt csirkét kenjük be a masszával, a hasüregébe is jusson. ... tovább

Gombagulyás bográcsban

A szalonnát kockára vágjuk és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, megpároljuk, rádobjuk a nagyobb darabokra szeletelt gombát, megsózzuk és zsírjára sütjük. Belekeverjük a kis kockára aprított paprikát és ... tovább

Gombakrémleves

Az apróra vágott vöröshagymát vajban megpároljuk, hozzáadjuk az összevágott gombát, megsózzuk, meghintjük egy kevés őrölt borssal és lepirítjuk. Ha a levét elfőtte, megszórjuk liszttel, egy kissé tovább pirítjuk, majd ... tovább

Gombás borjúnyelv

A nyelvet megmossuk, fazékba tesszük, majd fehérborral, sóval, borssal, feldarabolt leveszöldséggel, hagymával, fokhagymával ízesített, annyi vízben, amennyi éppen ellepi, megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük és leszedjük a ... tovább

Gombás borjútokány

A felhevített olajon megpirítjuk a finomra metélt hagymát. A vékony csíkokra vágott borjúhúst átsütjük rajta. Megfűszerezzük és felöntjük a borral. Fedő alatt, kis lángon félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a felszeletelt ... tovább

Gombás cigányhurka

Lábosban feltesszük főni a vizet. Sóval, szemesborssal, babérral fűszerezzük, majd a sertésszívet és a gondosan megtisztított vesét, a gyökérzöldségekkel megabáljuk benne, az utolsó tíz percben hozzáadjuk a csirkemájat. A ... tovább