Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Galambbegyes saláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
2 szál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 db grapefruit 36 0.5 0.2 7.2 0.6 0
1 csokor hónapos retek 0 ? ? ? ? ?
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
2 db salátauborka 15 1 0.1 1.7 0 0
1/2 doboz galambbegysaláta ? ? ? ? ? ?
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldfűszereket finomra vágjuk, majd az olajjal, a mustárral, a citrom kicsavart levével, sóval és borssal ízesítve öntetté keverjük. Az uborkát meghámozzuk, félbe vágjuk és kimagozzuk. Vékonyan félkarikára szeljük. A retket legyaluljuk, a paprikát apróra daraboljuk. A grapefruitot kifilézzük és a levét is felfogjuk. Végül az összes hozzávalót a finomra metélt hagymával és az öntettel összeforgatjuk. Azonnal tálaljuk. Grillvacsorák pompás bevezetője lehet.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)