Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gesztenyekrémleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Buli, Karácsony, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Főtt, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Gyümölcsök, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 liter zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
12 levél zsálya 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 db fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
40 dkg gesztenye 167 4.8 1.5 32.6 7.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A gesztenye héját bevágjuk, majd forró sütőben 20 percig sütjük. Kendővel letakarva, kicsit hűlni hagyjuk, majd megtisztítjuk. A vaj felén átpirítjuk az apróra kockázott zöldségeket, az egészben hagyott chilit és a reszelt gyömbért. felöntjük a zöldségalaplével és hozzáadva a gesztenyét puhára főzzük. Közben sózzuk, borsozzuk. A chilit kidobjuk. A maradék vajon megsütjük a zsályaleveleket, majd lecsepegtetve félretesszük. A maradék zsiradékban, átpirítjuk a kockára vágott zsemlét. A kész levesbe keverjük a tejszínt és botmixerrel áttörjük. Tányérokba merjük, az elmorzsolt zsályalevelekkel és a zsemlekockával megszórva tálaljuk.
Igazi őszi leves, ünnepi alkalmakra is illik.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)