Gesztenyekrémleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Rozi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Buli, Karácsony, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Főtt, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Gyümölcsök, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A gesztenye héját bevágjuk, majd forró sütőben 20 percig sütjük. Kendővel letakarva, kicsit hűlni hagyjuk, majd megtisztítjuk. A vaj felén átpirítjuk az apróra kockázott zöldségeket, az egészben hagyott chilit és a reszelt gyömbért. felöntjük a zöldségalaplével és hozzáadva a gesztenyét puhára főzzük. Közben sózzuk, borsozzuk. A chilit kidobjuk. A maradék vajon megsütjük a zsályaleveleket, majd lecsepegtetve félretesszük. A maradék zsiradékban, átpirítjuk a kockára vágott zsemlét. A kész levesbe keverjük a tejszínt és botmixerrel áttörjük. Tányérokba merjük, az elmorzsolt zsályalevelekkel és a zsemlekockával megszórva tálaljuk. Igazi őszi leves, ünnepi alkalmakra is illik. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||