Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gabi rakott burgonyája

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Előételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Tojás, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
8 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
20 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
60 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát babérlevéllel és sóval ízesített vízben, héjában megfőzzük. 4 tojást keményre főzünk. A megtisztított burgonyát és tojást felkarikázzuk. A kolbász szintén karikára szeljük. Négy felfújtformát olajjal bekent sütőpapírral kibélelünk. A forma aljába burgonyát terítünk, majd rétegezve belerakjuk a tojást és a kolbászt és a többi burgonyát, a tetejére burgonya kerüljön. A rétegeket megkenjük sózott tejföllel, a tetejére is hagyjunk bőven. A formákat alufóliával letakarva 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük és bő negyed órát sütjük. A fóliát levéve mindegyik tálkába egy tojást ütünk és visszatoljuk a sütőbe, addig sütjük amíg a tojás meg nem sül. Kb. 5-8 perc.
Elkészülte után a formából kivesszük és tálaljuk.
Az elkészítési mód miatt különleges, ünnepi jellegű étel.
Ha zsírszegény kolbászból készítjük, hidegen is tálalhatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)