Egy tálba tettem a lisztet, sót, tojásokat, a 2 ek cukrot, tejet és vanília kivonatot, az egészet mixerrel összekevertem 1-2 percen keresztül. Amikor szép simára elkeveredett az egész, félretettem és előkészítettem a gyümölcsöket, ... tovább
A bacont ropogósra sütjük és darabokra vagdaljuk. A főtt tojást, a sült vagy főtt csirkét, (lehet grill csirke is) kis kockára vágjuk. A salátát falatnyi darabokra tépkedjük. A sajtot lereszeljük, a paradicsomot és az avokádót ... tovább
A kakast feldaraboljuk és az aprólékot félretesszük. A kakasdarabokat, a durvára vágott zöldségeket és a fűszereket leöntjük a vörösborral, melybe brandyt és ecetet kevertünk. Jó minőségű, száraz, testes bort válasszunk. Egy ... tovább
A kenyereket megpirítjuk. A vajat felhevítjük, a lisztet rászórjuk és a tejszínnel elkeverjük. Mártássá főzzük, majd a fűszerekkel és a reszelt sajt felével elkeverjük. A pirított kenyerekből nyolc szeletet a mártással ... tovább
A kimagozott fekete olívabogyót az olívaolajjal botmixerben pürésítjük, majd sóval, borssal és citromhéjjal ízesítjük. A frissen készült pirítósokat bedörzsöljük fokhagymával és megkenjük az olívakrémmel.
Azonnal tálaljuk. ... tovább
A húst lehártyázzuk és felszúrjuk egy hosszú, hegyes késsel, a töltelék helyét fakanállal tágítsuk ki, vagy már a boltban kérjük meg a hentest. A kolbászt kenjük meg egy kis olajjal és dugjuk a húsba.
Dörzsöljük körbe ... tovább
2 evőkanál olajon az egyik fej hagymából, a felkarikázott paprikából és paradicsomból lecsót készítünk, majd ráütve a felvert tojásokat kocsonyásodásig sütjük. A kicsontozott rostélyosszeleteket gyengéden kiverjük és ... tovább
A lisztet elkeverem a búzadarával és a vaníliás cukorral, majd a tejjel. A kapott masszát egy órán át pihentetjük. A tojás sárgáját elkeverjük a cukorral és a citromhéjjal, és beledolgozzuk a pihentetett masszába. A tojások ... tovább
Futtassuk fel az élesztőt, egy kanál cukorral, édesített 2 deci tejben. A tojásokat válasszuk szét, a a sárgáját keverjük simára a liszttel, a maradék tejjel és az olvasztott vajjal. Keverjük bele a felfutott élesztőt és a ... tovább
A rákokat megfelelő előkészítés után, a petrezselyemmel, sóval és köménymaggal ízesített vízben, a csirkemellett csirkehúslevesben megfőzzük, majd hűlni hagyjuk. A paradicsomokat meghámozzuk és gerezdekre vágjuk. Néhány ... tovább