Citromos-rozmaringos csirkecomb
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 maréknyi
aszalt paradicsom |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1.5 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
16 szelet
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
1 ág
rozmaring |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
5 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
8 db
csirke felsőcomb |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A csirkecombot csontozzuk ki, sózzuk, borsozzuk meg a húst belülről is. Kockázzuk fel az aszalt paradicsomot, a kifilézett citromot, vágjuk apróra a rozmaringot és a fokhagymát. A masszából formáljunk rudakat, majd a csont helyére tegyünk egy ujjnyit. Tekerjük be a csirkecombokat baconba, tűzzük meg fogpiszkálóval és süsük, kevés olajban, pirosra. Tegyük tepsibe, adjuk
hozzá a citrom héját, majd a sütőzsiradékkal és a fehérborral öntsük fel. Fedjük le szorosan alufóliával, 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük és pároljuk fél órát. A fóliát levéve süssük, még 20 percig. Vajban átsütött főtt burgonyát és sült koktélparadicsomot kínáljunk mellé.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)