Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Citromos-olívás-csípős öntet

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Mártások 
Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Édes, Csípős, Hideg, Gyümölcsök, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A citrom héját lereszeljük, majd teljesen meghámozzuk. A húsát kifilézzük és kimagozzuk. A mézet felhevítjük, majd a citrom húsát belekeverjük és összeforraljuk. Felöntjük a borral és méz sűrűségűre beforraljuk a szószt. Ekkor belekeverjük a finomra vágott chilit, olívát és citromhéjat. Egy perc múlva kész a mártás.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)