Citromos-olívás-csípős öntet (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Mártások Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Édes, Csípős, Hideg, Gyümölcsök, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A citrom héját lereszeljük, majd teljesen meghámozzuk. A húsát kifilézzük és kimagozzuk. A mézet felhevítjük, majd a citrom húsát belekeverjük és összeforraljuk. Felöntjük a borral és méz sűrűségűre beforraljuk a szószt. Ekkor belekeverjük a finomra vágott chilit, olívát és citromhéjat. Egy perc múlva kész a mártás. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||