| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1/4 teáskanál konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 1.8 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| 1 teáskanál vanília kivonat | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 20 dkg mirelit erdeigyümölcs | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 10 dkg mangó | 59 | 0.5 | 0.5 | 13 | 1.8 | 0 |
| 1 evőkanál vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 2 evőkanál cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 6.5 dkg liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Egy tálba tettem a lisztet, sót, tojásokat, a 2 ek cukrot, tejet és vanília kivonatot, az egészet mixerrel összekevertem 1-2 percen keresztül. Amikor szép simára elkeveredett az egész, félretettem és előkészítettem a gyümölcsöket, ami nem volt túl bonyolult, egyszerűen csak elvegyítettem a gyümölcsöket egymással, kiolvasztás nélkül. Egy 21 cm-es piteformába pici vajat tettem és betettem a 200 fokos sütőbe és felforrósítottam, majd kivettem beleszórtam a fagyasztott gyümölcsöket, picit átforgattam, ráöntöttem a tésztát és visszatettem a sütőbe olyan 20-25 percre, míg a teteje szép aranysárga nem lett. Langyosan tálaltam a meggyszósszal leöntve. Szerintem látványra is gyönyörű, és én az ilyen gyümölcsös sütikért odavagyok teljesen, sajnos:)