Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Eperzselés túrókocka

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Uzsonna, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Csőben sült, Édes, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék
Hozzávalók

Eperzselé
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál zselatin 0 85 0.1 0 0 0
1 dl muskotályos bor 0 ? ? ? ? ?
3 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
50 dkg mirelit eper 39 0.9 0.4 7.2 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Eperzselés túrókocka
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 kávéskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Túró töltelék
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 kávéskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
50 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
5 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
3 evőkanál búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Eperzselé
A bort, az epret és a cukrot felfőzzük. A nagyobb eperszemeket villával kissé szétnyomkodjuk, majd belekeverjük a zselatint. Langyosan a süteményre öntjük.

Eperzselés túrókocka
A lisztet elkeverjük a cukorral, a sütőporral és a csipet sóval, majd elmorzsoljuk a hideg vajjal. A felvert tojással és a tejföllel rugalmas tésztává gyúrjuk. Gyorsan dolgozzunk, hogy a vaj ne olvadjon meg. A tésztacipót fóliába tekerjük és fél órára a hűtőbe tesszük.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, egy kicsit nagyobbra, mint a tepsi, hogy az oldalára is fel tudjuk hajtani. A tepsit kivajazzuk és kilisztezzük, majd a tésztával kibéleljük. Megszurkáljuk és 175 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Kivéve a sütőből, egyenletesen rákenjük a túrókrémet és a hőfokot 160 fokra csökkentve fél órát sütjük. Ha kihűlt a tetejére simítjuk az eperzselét és hűtőben megdermesztjük. Forró vízbe mártott késsel vágjuk kockára.

Túró töltelék
A túrót áttörjük, majd a hozzávalókkal homogén masszává keverjük. Végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Legalább fél órát pihentessük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)