A szikkadt kifliket vagy a gubakiflit vágjuk vékony karikára. A meglangyosított tejben keverjük el a cukor felét, a vaníliás cukrot, a sót és a tojások sárgáját, majd forgassuk bele a kiflikarikákat. Közben egy tepsit kenjünk ki a ... tovább
A túrót áttörjük és elkeverjük a tojások sárgájával és a liszttel. Zúzott fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük, majd beleforgatjuk a tojások habbá vert fehérjét. A masszából, a felhevített vajon, palacsintánál kisebb, de ... tovább
A zsemléket kockára vágjuk és sütőben aranybarnára sütjük. A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját a cukor felével, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal elkeverjük. Leöntjük vele a zsemlekockát és hagyjuk, hogy jól ... tovább
A kalácsot kockára vágjuk és sütőben zsemleszínűre sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A tejfölt, a tojást, a vaníliás cukrot, a sót és 3 evőkanál cukorral elkeverjük. A masszát két részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a ... tovább
A szobahőmérsékletű vajat, a tojások sárgájával és a cukor felével habosra keverjük. A lisztet, a darált mákkal, a sütőporral és a citrom héjával elkeverjük. A tojásfehérjéket a sóval és a félretett cukorral habbá verjük. ... tovább
A megmosott spenótot vagdaljuk apróra és sózzuk be. Amíg áll a túrót, a tojásokat, a tejet, borssal ízesítve keverjük össze. A kinyomkodott spenótot forgassuk bele.
Egy kerek sütőformát vagy tűtálló tálat kenjünk ki olajjal és ... tovább
A burgonyát héjában főzzük meg kb 20-25 perc alatt és hűtsük le hirtelen. Ha teljesen lehűlt húzzuk le a héját és szeleteljük vékony karikákra. Az uborkát és a hagymát hámozzuk meg és gyaluljuk le. Tegyük rétegezve egy nagy ... tovább
A húst ujjnyi csíkokra vágjuk és a forró olajon megpirítjuk. Mellédobjuk a vékonyra vágott répát és a finomra aprított hagymát, ha ezek is megpirultak, felöntjük húsalaplével és megfűszerezve, fedő alatt takarékon puhára ... tovább
A szalámit vastag szeletekre, majd félbe vágjuk. Az uborkát ferdén felkarikázzuk. A négyzetekre vágott levelestésztára egy-egy szalámi és uborkadarabot teszünk és a szélét tojással lekenve félbehajtjuk. A tetejét is megkenjük ... tovább
Az újburgonyát héjában, sós vízben előfőzzük. Két evőkanál olajban megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a falatnyira darabolt pulykamellet. Hirtelen átsütjük és kicsire véve a lángot, fedő alatt, puhára ... tovább