Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Töltött patisszon

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg patisszon 0 1.2 0.1 6.2 0.5 0
50 dkg sertéshús közepes zsírtartalmú 288 17.5 23.9 0.3 0 68
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A négy, kisebb patisszont meghámozzuk és a tetejét levágva a belsejét eltávolítjuk, megsózva állni hagyjuk. Egy evőkanálnyi olajon megpároljuk a vöröshagymát, majd belekeverjük ma zúzott fokhagymát és hűlni hagyjuk. A rizst előfőzzük. A hagymát, a rizst, a kis kockára vágott piroshusú kaliforniai paprikát összedolgozzuk a tojással és a darált hússal, sóval borssal ízesítjük és a patisszonok üregébe töltjük. Tepsibe helyezzük, deci vizet öntünk alá, a maradék olajat a tetejére csepegtetjük és alufóliával lefedve, 180 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük. Ekkor a fóliát levesszük és a tejföllel meglocsoljuk, még húsz percre visszatoljuk a sütőbe.
Tálaláskor, külön csészében tejfölt adjunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)