Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mozarellával töltött, gombás húsgombóc

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 14 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
20 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
20 dkg mozzarella sajt 274 14.7 22.5 2.8 0 37
10 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint pesto 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra aprított hagymát, majd zsírjára sütjük rajta, a kis kockára vágott, gombát. Közben a kakukkfűvel, sóval, borssal és a zúzott fokhagymával ízesítjük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd keverjük el a tojással és a darált sertéshússal. Formázzunk a húsmasszából tojásnyi gombócokat, majd nyomjunk a közepükbe egy-egy mini mozzarellát. Gondosan nyomkodjuk körbe a húst, hogy mindenhol borítsa be a sajtot. Tekerjük körbe a gombócokat a baconnal, majd rakjuk ezeket, hideg zsírral kikent, tepsibe. Helyezzük 200 fokra előmelegített sütőbe és a hőt 170 fokra csökkentve süssük 25 percig.
Pestóval és párolt zöldségekkel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)