Mozarellával töltött, gombás húsgombóc (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 14 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra aprított hagymát, majd zsírjára sütjük rajta, a kis kockára vágott, gombát. Közben a kakukkfűvel, sóval, borssal és a zúzott fokhagymával ízesítjük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd keverjük el a tojással és a darált sertéshússal. Formázzunk a húsmasszából tojásnyi gombócokat, majd nyomjunk a közepükbe egy-egy mini mozzarellát. Gondosan nyomkodjuk körbe a húst, hogy mindenhol borítsa be a sajtot. Tekerjük körbe a gombócokat a baconnal, majd rakjuk ezeket, hideg zsírral kikent, tepsibe. Helyezzük 200 fokra előmelegített sütőbe és a hőt 170 fokra csökkentve süssük 25 percig. Pestóval és párolt zöldségekkel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||