Mozarellával töltött, gombás húsgombóc (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 14 perc
A recept forrása: Atti
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg lapocka (sertés) 286 17.5 23.9 0.3 0 72
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
20 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
20 dkg mozzarella sajt 274 14.7 22.5 2.8 0 37
10 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint pesto 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra aprított hagymát, majd zsírjára sütjük rajta, a kis kockára vágott, gombát. Közben a kakukkfűvel, sóval, borssal és a zúzott fokhagymával ízesítjük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd keverjük el a tojással és a darált sertéshússal. Formázzunk a húsmasszából tojásnyi gombócokat, majd nyomjunk a közepükbe egy-egy mini mozzarellát. Gondosan nyomkodjuk körbe a húst, hogy mindenhol borítsa be a sajtot. Tekerjük körbe a gombócokat a baconnal, majd rakjuk ezeket, hideg zsírral kikent, tepsibe. Helyezzük 200 fokra előmelegített sütőbe és a hőt 170 fokra csökkentve süssük 25 percig.
Pestóval és párolt zöldségekkel tálaljuk.