Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kolbászos-gombás töltött tök

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Tésztafélék, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
10 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
40 dkg laskagomba 38 1.9 0.7 6 2.8 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
1 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 szál krinolin 84 19 0.8 0.2 0 30
1 szál lángoltkolbász 511 23 45 0.2 0 150
2 db tök 30 1.1 0.1 6.1 8.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tökből viszonylag kis méretű, zsenge darabokat válasszunk. Az olajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, majd a darabokra vágott gombát hozzáadva süssük zsírjára. A zsemlét áztassuk be a tejbe, majd jól csavarjuk ki. A krinolint és a kolbász tisztítsuk meg a bőrétől és daráljuk le, keverjük hozzá a finomra vágott fűszereket, a tojást, a zsemlét és a gombát. Óvatosan sózzuk, mert a kolbász is sós. Halmozzuk a masszát a hosszában kettévágott, meghámozott és kimagozott tökök üregébe és tegyük tepsibe. Öntsük alá a húsalaplét és 170 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig. Kenjük meg a tetejüket a tejföllel és szórjuk meg a reszelt sajttal. Még 20 percre toljuk vissza a sütőbe.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)