Májjal töltött padlizsán
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
10 dkg
trappista sajt |
365 |
36 |
2 |
50.3 |
0 |
3 |
10 dkg
ementáli sajt |
267 |
27.8 |
16.3 |
1.9 |
0 |
38 |
10 dkg
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
1 teáskanál
majoránna |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
2 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
4 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
40 dkg
csirkemáj |
126 |
20 |
3.7 |
3 |
0 |
555 |
4 db
padlizsán |
26 |
1.3 |
0.2 |
4.8 |
1.4 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A padlizsánokat, hosszában, elfelezzük, majd a héjára vigyázva a húsát bekockázzuk és besózzuk. A vágott felével lefelé deszkára borítjuk, fél óra múlva leöblítjük, majd szárazra itatjuk. A vágott felét olajjal vékonyan bekenjük és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, a vágott felével fölfelé és 20 percig sütjük. Közben a maradék olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát és félig átsütjük rajta, a kis darabokra vágott, májat, közben zúzott fokhagymával, majoránnával és kakukkfűvel ízesítjük. A padlizsánokat kivesszük a sütőből és a belsejüket kikaparjuk, kissé összevagdaljuk, majd a májjal, a zsemlemorzsával, sóval és borssal fűszerezve összeforgatjuk. A masszát a padlizsánok üregébe púpozzuk, majd meghintjük a kis kockára vágott bacon és reszelt sajt keverékével. Visszatesszük a tepsibe és 180 fokos sütőben, úgy 20 perc alatt, aranybarnára sütjük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)