Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Májjal töltött padlizsán

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Húsételek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Koleszban főztük, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
10 dkg ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
40 dkg csirkemáj 126 20 3.7 3 0 555
4 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A padlizsánokat, hosszában, elfelezzük, majd a héjára vigyázva a húsát bekockázzuk és besózzuk. A vágott felével lefelé deszkára borítjuk, fél óra múlva leöblítjük, majd szárazra itatjuk. A vágott felét olajjal vékonyan bekenjük és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, a vágott felével fölfelé és 20 percig sütjük. Közben a maradék olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát és félig átsütjük rajta, a kis darabokra vágott, májat, közben zúzott fokhagymával, majoránnával és kakukkfűvel ízesítjük. A padlizsánokat kivesszük a sütőből és a belsejüket kikaparjuk, kissé összevagdaljuk, majd a májjal, a zsemlemorzsával, sóval és borssal fűszerezve összeforgatjuk. A masszát a padlizsánok üregébe púpozzuk, majd meghintjük a kis kockára vágott bacon és reszelt sajt keverékével. Visszatesszük a tepsibe és 180 fokos sütőben, úgy 20 perc alatt, aranybarnára sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)