Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Sörözés, borozás
(1089 db)

Penne arrabiata sonkával és baconnal bolondítva

A bacont és a sonkát vágjuk apró kockára, majd az olajban süssük zsírjára. A pörcöt tegyük félre. A zsiradékba öntsük bele az ujjainkkal szétpréselt paradicsom konzervet, a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát és a finomra ... tovább

Picadillo

A felhevített olajban kevergetve fehéredésig sütjük a darált marhahúst. Ha morzsás lett az állaga, hozzáadjuk az apróra vagdalt hagymát, paprikát és a chilit. Pár perc kevergetés után, beletesszük, a kézzel szétnyomkodott, ... tovább

Piedone hagymás babja

A finomra vágott szalonnát a felhevített olajon megpirítjuk, belekeverjük a félfőre vágott hagymát, a fűszereket és összesütjük. Elkeverjük benne a leöblített babot és, mindig csak kevés vizet adva hozzá, egy óra alatt, ... tovább

Pikáns báránycomb

Tisztítsuk meg a báránycombot a hártyáitól és mérjük le. a vékony csíkokra vágott fokhagymával tűzdeljük meg, majd hintsük be sóval és a paprikával. A többi hozzávalóból keverjünk tésztát, annyi liszttel, hogy sűrű ... tovább

Pikáns csirkeleves tárkonnyal

A combokat lebőrözzük, kicsontozzuk, a húst egycentis kockákra vágjuk. A csontokból és a bőrből liternyi vízzel alaplét főzünk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, az olajon megfonnyasztjuk. A húst és a felkockázott ... tovább

Pikáns garnélasaláta

A felforrósított olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, majd dobjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Ha az illatuk felszáll keverjük hozzá a leszűrt paradicsomkonzervet, a vörösbort és sóval, borssal ízesítve ... tovább

Pikáns hekk

Mustáros halfilé Hozzávalók: 70 dkg halfilé 10 dkg sütőmargarin 3 evőkanál mustár 1 csokor petrezselyem 1 db citrom só bors Elkészítés: A halat besózzuk. A margarin felét felolvasztjuk, ropogósra sütjük rajta a halat. A ... tovább

Pikáns sertéstokány

A hagymát felaprózzuk és a felkockázott szalonnán megdinszteljük. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst, megsózzuk és lefedve majdnem puhára pároljuk, szükség esetén kevés vizet adhatunk hozzá. Hozzáadjuk az apróra vágott ... tovább

Pikáns tésztasaláta

A tésztát előírás szerint megfőzzük és hűlni hagyjuk. A sonkát, a paradicsompaprikát és a csemegeuborkát körömnyi darabokra vágjuk, a bazsalikomleveleket és a piros chilipaprikát apróra metéljük. A chilit ízlés szerint előbb ... tovább

Pilseni marharagu

A kockára vágott szalonnán a felvagdalt hagymát megpirítom, majd a felkockázott marhahúst rádobom és fehéredésig sütöm. Hozzákeverem a lereszelt répákat, a paradicsompürét és a fűszereket, nagy lángon kevergetve a zöldségek ... tovább