| alapanyag | kalória (kcal)  | 
				fehérje (g)  | 
				zsír (g)  | 
				szénhidrát (g)  | 
				rost (g)  | 
				koleszterin (mg)  | 
				
| 50 dkg				
		csirkemell  | 
					110 | 24.7 | 1 | 0.5 | 0 | 60 | 
| 2 fej				
		vöröshagyma  | 
					40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 | 
| 4 gerezd				
		fokhagyma  | 
					134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 | 
| 20 dkg gomba | 40 | 5.9 | 0.5 | 3.3 | 3 | 0 | 
| 1 doboz sűrített paradicsom | 110 | 5 | 1 | 20 | 0 | 0 | 
| 1 kiskanál bazsalikom | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 1 dl száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 | 
| 3 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 | 
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
			
			A felhevített olajon a vöröshagymát átpároljuk. Rádobjuk a zúzott fokhagymát és belekeverjük a bazsalikomot. Hozzáadjuk a kis kockára vágott gombát és a csirkemellet. Hirtelen megpirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk. Ha a gomba összeesett és a csirkemell átsült, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot és a bort. Fedő alatt puhára pároljuk, majd rövid lére sütjük.