Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Parázsban sült burgonya

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Alufólia, Sós, Zöldség, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 kg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát, lehetőleg egyforma méretűeket, bő vízben megáztatjuk és megsikáljuk. Hagyjuk leszáradni. Az olajjal és a sóval jól összeforgatjuk, majd két rétegű alufóliába burkolva, gyenge parázsban, néhányszor megforgatva, kb. egy óra alatt, puhára sütjük.
Önálló ételként, fehér szalonnával, lilahagymával és savanyított káposztával kínálhatjuk.
Tejfölös, sajtos öntetekkel a mennyekbe emelhetjük.
Kitűnő köret, grillen, parázsban sült ételek mellé.
Végszükség esetén 160 fokra előmelegített sütőben is elkészíthetjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)