Parázsban sült burgonya
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 evőkanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 kg
burgonya |
94 |
2.5 |
0.2 |
20 |
2.5 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A burgonyát, lehetőleg egyforma méretűeket, bő vízben megáztatjuk és megsikáljuk. Hagyjuk leszáradni. Az olajjal és a sóval jól összeforgatjuk, majd két rétegű alufóliába burkolva, gyenge parázsban, néhányszor megforgatva, kb. egy óra alatt, puhára sütjük.
Önálló ételként, fehér szalonnával, lilahagymával és savanyított káposztával kínálhatjuk.
Tejfölös, sajtos öntetekkel a mennyekbe emelhetjük.
Kitűnő köret, grillen, parázsban sült ételek mellé.
Végszükség esetén 160 fokra előmelegített sütőben is elkészíthetjük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)