Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Almás-hagymás lencsesaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Köretek, Főétel mellé, Szabadban, Hétvégi ebéd, Főtt, Hideg, Sós, Zöldség, Gyümölcsök, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Csőben sült
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg lencse 335 26 1.9 53 10.6 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 evőkanál vörösborecet ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
4 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A fél órára beáztatott lencsét, puhára főzzük a babérlevéllel, sóval, borssal és reszelt citromhéjjal ízesített vízben. Lecsepegtetve, hűlni hagyjuk. Az almát és a megtisztított hagymát lereszeljük, majd kevés sóval a citrom kifacsart levével elkeverjük. Tíz perc múlva, a hagymás keverékhez adjuk a lencsét, a zúzott fokhagymával elkevert tejfölt és hűtőben fél órát érleljük.
Sült vagy bundázott húsokhoz köretként tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)