Calabriai sózott paradicsom
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 dl
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
édeskömény |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
igény szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kg
zöldparadicsom |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Függőleges falú edényre lesz szükségünk, melybe bele tudunk helyezni egy fedőt vagy tányért. A még éretlen paradicsomokat vékony szeletekre vágjuk. Az edénybe rétegezzük, rétegenként bőségesen megsózzuk és meghintjük őrölt édesköménnyel. Ráborítjuk a fedőt és lesúlyozzuk. Napfénytől védett, de meleg helyre állítjuk és 4 napig pihentetjük. Levét leöblítjük, majd lemossuk és langyos vízben fél órát állni hagyjuk. Lecsepegtetve az olívaolajon átsütjük.
Hidegen, melegen tálalhatjuk. Pirítóssal előételként, grillhúsok mellé köretként.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)