Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Calabriai sózott paradicsom

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 5780 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Köretek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Meleg nyári napokra, Szabadban, Párolt, Sós, Hideg, Meleg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint édeskömény 0 0 0 0 0 0
igény szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kg zöldparadicsom ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Függőleges falú edényre lesz szükségünk, melybe bele tudunk helyezni egy fedőt vagy tányért. A még éretlen paradicsomokat vékony szeletekre vágjuk. Az edénybe rétegezzük, rétegenként bőségesen megsózzuk és meghintjük őrölt édesköménnyel. Ráborítjuk a fedőt és lesúlyozzuk. Napfénytől védett, de meleg helyre állítjuk és 4 napig pihentetjük. Levét leöblítjük, majd lemossuk és langyos vízben fél órát állni hagyjuk. Lecsepegtetve az olívaolajon átsütjük.
Hidegen, melegen tálalhatjuk. Pirítóssal előételként, grillhúsok mellé köretként.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)