Parázsban sült burgonya (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Ildi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Alufólia, Sós, Zöldség, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyát, lehetőleg egyforma méretűeket, bő vízben megáztatjuk és megsikáljuk. Hagyjuk leszáradni. Az olajjal és a sóval jól összeforgatjuk, majd két rétegű alufóliába burkolva, gyenge parázsban, néhányszor megforgatva, kb. egy óra alatt, puhára sütjük. Önálló ételként, fehér szalonnával, lilahagymával és savanyított káposztával kínálhatjuk. Tejfölös, sajtos öntetekkel a mennyekbe emelhetjük. Kitűnő köret, grillen, parázsban sült ételek mellé. Végszükség esetén 160 fokra előmelegített sütőben is elkészíthetjük. |