A tojásokat keményre főzzük. A szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A pörcöt félretesszük, a zsiradékot 3 részre osztjuk. A fűszereket megőröljük és a felcsíkozott májra szórjuk. A zsiradék első harmadában ... tovább
A tojásokat keményre főzzük és megtisztítva hagyjuk kihűlni. A kenőmájast a fűszerekkel, a reszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával és a puha vajjal habosra keverjük. A kenyérszeleteket a májpástétommal megkenjük, majd a ... tovább
A cukros tejben futtassuk fel az élesztőt, majd a tojásokkal és a liszttel dolgozzuk jól össze. 1 órát pihentessük, majd dagasszuk hólyagosra úgy, hogy az edény falától elváljon. Kelesszük ismét 30 percig. A töltelékhez, 15 deka ... tovább
A tejet felforraljuk, belekeverjük a mézet és a fahéjat, majd leforrázzuk vele a darált mákot.
Az áttört túrót eldolgozzuk az olajjal, a tojássárgákkal, a cukorral és a sóval. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és összegyúrjuk ... tovább
2,5 dl forró víz
Közben elkészítjük a tölteléket. A darált mákot és az átválogatott mazsolát leforrázzuk, néhány percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. A cukrot és fűszereket elkeverjük a mézzel, a rummal, a reszelt ... tovább
A zabpelyhet ledaráljuk. A tojássárgáját kikeverjük az édesítővel, majd elkeverjük a tejjel, a darált mákkal, a sütőporral és a zabpehellyel. Beleforgatjuk a csipetnyi sóval keményre vert tojásfehérjét és a kis darabokra vágott ... tovább
A megmosott, kimagozott gyümölcsöt a fahéjjal együtt felfőzzük, míg héja összepöndörödik. Rászórjuk a cukrot, beleöntjük a vörösbort és néhányszor átkeverjük, hogy kissé pépessé váljon. ... tovább
A lisztből, vajból, tojássárgájából, sütőporból és tejfölből tésztát gyúrunk. A tésztát kinyújtjuk tepsibe rakjuk és megkenjük lekvárral. A tojásfehérjét felverjük pici sóval és ha kemény a hab hozzáadjuk a vanília ... tovább
Az egész tojás és a lekvár kivételével, a hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. Hűtőben fél órát pihentetjük, majd kétharmad-egyharmad arányban elosztjuk. A nagyobbik rész kinyújtjuk és kibélelünk vele egy tepsit, ... tovább
A tejet forraljuk fel és kevergetve oldjuk fel benne a cukrot és a sót, majd adjuk hozzá a mákot és a citrushéjakat. Hagyjuk kihűlni, ha a töltelék túl híg lenne, kevés zsemlemorzsát keverhetünk hozzá.
Az egyik réteslapot enyhén ... tovább