Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Májas sült vér

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Húsételek, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Szabadban, Hirtelen sült, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Buli
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db kecskemáj 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint majoránna 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint feketebors 0 0 0 0 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 liter vér ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A leölt kecske vérét csurgassuk egy tálba, aztán, ha megalvadt, csepegtessük le a savót és vágjuk ceruzányi csíkokra. A máját hasonló módon aprítsuk fel. A zsírban pirítsuk meg, a félfőre vágott vöröshagymát. Dobjuk rá a vért és a májat, borsozzuk, majoránnázzuk meg alaposan, végül hintsük meg pirosparikával. Süssük át, de ne szárítsuk ki, csak tálalás előtt sózzuk.
Friss, puha kenyérrel, ecetes savanyúsággal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)