Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Májpástétomos szendvics

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Szendvicsek 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 szelet zsúrkenyér 303 9.6 4 57 0.9 0
10 dkg kenőmájas 90 16.6 2.4 0.3 0 0
1 fél vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kávéskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojásokat keményre főzzük és megtisztítva hagyjuk kihűlni. A kenőmájast a fűszerekkel, a reszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával és a puha vajjal habosra keverjük. A kenyérszeleteket a májpástétommal megkenjük, majd a maradék pástétommal, habzsákból körülnyomjuk. A kenyerek közepére vékony keménytojáskarikákat rakunk és megszórjuk finomra vágott metélőhagymával.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)