Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kolbászkrémes stangli

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Szendvicsek 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Töltött, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 db stangli 0 ? ? ? ? ?
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
20 dkg füstölt sonka 203 15 15 0.3 0 95
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 késhegynyi köménymag 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 db kovászos uborka 12 0.7 0.2 1.9 0 0
igény szerint margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szalonnát, a sonkát és a fokhagymát kétszer ledaráljuk, majd botmixerrel a pirospaprikával, a köménnyel és némi borssal simára keverjük. Óvatosan sózzuk. mert a szalonna és a sonka is sós. Kicsit hagyjuk állni, hogy összeérjenek az ízek. Készíthetünk többet is, hűtőben eláll. A lilahagymát vékony félkarikákra vágjuk, sóval meghintjük és citromlével megcsepegtetjük. Legalább negyed órát pihentessük. A stanglikat hosszában, majdnem teljesen, vágjuk be és félig hajtsuk szét. Az alsó részt vékonyan kenjük meg vajjal, majd habzsákból nyomjuk rá a kolbászkrémet, majd a krém tetejét díszítsük lilahagyma és kovászosuborka szeletekkel.
Nem romlandó, fóliába tekerve, kitűnő piknik szendvics.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)