Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tojáskrémmel töltött zalahús

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Göngyölt, Töltött, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Tojás, Húsfélék, Tejtermékek, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
12 szem olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
12 szelet zalai felvágott 219 11.9 18.2 0.2 0 75
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, majd a fűszerekkel, a vajjal és a tejföllel együtt botmixerrel krémesítjük. Habzsákba tesszük és csíkot nyomunk a krémből a felvágottra, majd feltekerjük. A tekercsek tetejére, a krémből, rózsát nyomunk és a közepére egy-egy olívát ültetünk.
Ha büféasztalra szánjuk, franciasaláta talpazatra tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)