Mágnás diós pite
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 csomag
vaníliás cukor |
400 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 30 dkg
sárgabarack lekvár |
263 |
0.4 |
0 |
64.5 |
0 |
0 |
| 1 csomag
sütőpor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 30 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
| 20 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 30 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 4 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 15 dkg
dió |
654 |
18.6 |
57 |
11.7 |
7.5 |
0 |
| 1 db
citromhéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A lisztet gyúrjuk tésztává a sütőporral, a vajjal, 10 dkg cukorral, 1 tojással és a citrom reszelt héjával. A tésztát nyújtsuk ki akkorára, hogy a tepsit befedje. Kenjük meg a lekvárral. A diókrémhez válasszuk szét a két tojást és a sárgáját keverjük ki a 20 dkg cukorral. Adjuk hozzá a darált diót és vaníliás cukrot. A fehérjékből verjünk kemény habot és forgassuk bele óvatosan a diós masszát. Kenjük a habos diót a lekváros tésztára, egyenletesen simítsuk el és előmelegített sütőben 35-40 perc alatt süssük meg. Ha kihűlt szeleteljük és tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)